Doftdrömmar för 2020

Inför det nya året kan det vara värt att investera i en ny parfym som sätter dina intentioner för året. Hitta härliga parfymer för vintermånaderna hos Sephora. Som en av nordens …

Favoriter i kashmir för vintermys

Nu när vintern börjar närma sig och dagarna blir mörkare och kallare finns inget bättre en att svepa sig in i en mysig, härlig, varm kashmirhalsduk. Hos PashminaWear kan du hitta …

Gasol vinnare för jordbrukssektorn

Med gasol från Primagaz får du ett renare och effektivare jordbruk. Gasol är en flexibel och effektiv energikälla som passar inom många olika områden inom jordbruket och går du över från …

Biosommaren 2019 levererar! Här kommer de topp 5 hetaste filmerna just nu. Ta med din bästis eller respektive till biografen nu!

1. Once Upon A Time… In Hollywood

Det var en gång en sommar av kärlek. Sommaren 1967 samlades kring 100 000 hippies i Haight-Ashbury, San Fransisco. Kanske var det den så kallade Hippierevolutionens kulmen. Ett ställningstagande för musik, sinnesutvidgande droger, fri kärlek. Mot kriget i Vietnam, lögner och konformitet.

Quentin Tarantinos Once Upon a Time… in Hollywood är ett makabert och humoristiskt, men också ömsint, kärleksbrev till ett svunnet Hollywood. Som sådant är det rappt, revisionistiskt, fyllt till brädden med fula ord och bara kvinnofötter, illa blodfläckat men smyckat med fantastiska kranåkningar och sextiotalsmiljöer. 

2. The Lion King

Lejonkungen AD 2019 börjar lovande, eftersom inget av de hyperrealistiskt animerade djuren ännu har öppnat mulen och avslöjat hur både uttryckslöst och utstuderat det hela ska komma att bli när stjärnorna som ligger bakom lejonens röster bokstavligt talat överröstar allt vad finstämdhet heter (alla andra djur gör så mycket bättre ifrån sig!). Favreau kan inte bestämma sig om han vill släta över ursprungsversionen en smula eller göra en Cosmonovaversion av den färgglada och egentligen ganska vrickade klassikern. 

3. 438 Dagar

Filmatiseringen av Sveriges mest hollywoodkompatibla journalistscoop sedan IB-affären är äntligen här! Efter avslöjanden om smutsig oljejakt i konfliktdrabbade Etiopien, och den fängelsevistelse som följde, har Martin Schibbye och Johan Persson tilldelats en permanent plats i svensk grävhistoria. Känslan av högt produktionsvärde förstärks av att man till huvudrollerna castat skådespelare som är aningen mer bildsköna än verklighetens förlagor, Matias Varela och Gustav Skarsgård. Filmen levererar som påkostad thriller, men liksom många andra dramatiseringar av verkliga händelser riskerar den ibland att bli aningen för insnärjd i sitt eget David och Goliat-narrativ.

4. Amazing Grace

Stämningen i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles är mer än standardreligiös denna januarikväll när en specialinbjuden liten publikskara med Mick Jagger och Clara Ward i spetsen får äran att vara med på liveinspelningen av Aretha Franklins gospelalbum Amazing Grace. Året är 1972, souldrottningens karriär peakar och Sydney Pollack anlitas av filmbolaget Warner Bros för att spela in konserten. Teknikstrulet gör dock att musikdokumentären inte får premiär förrän nu, 47 år senare. Efter trailern och filmens inledning är publiken beredd på att bli golvad, och förvisso blir man oundvikligen det, av Arethas mäktiga röst och koncentrerade sceniska persona.

5. The Hummingbird Project

Jesse Eisenberg är tillbaka i rollen som techentreprenör med stora ambitioner och ännu större ego. I The Hummingbird Project spelar han Vincent, en Wall Street-anställd som trotsar sin arbetsgivare enligt ett vid det här laget välbekant upplägg. Det är ett klassiskt Man vs Wall Street-drama, denna gång om att bygga en rak fiberlina mellan Kansas och New York. Det är en relativt invecklad och tech-tung plot, som kretsar kring utmaningen att skapa snabbast möjliga informationsutbyte vid försäljning av aktier. Filmens kärnkonflikt är däremot enkel: Om projektet lyckas kommer Vincent och hans programmerarbrorsa Anton bräcka de stor aktieförsäljarna och bli stenrika på köpet.